luni, 6 septembrie 2010

Tarta cu mere si nuci


Pentru a celebra venirea toamnei am pregatit o tarta cu mere si nuci, foarte pufoasa si gustoasa.
Ingrediente:
10 mere + 3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
5 oua
15 linguri zahar
15 linguri apa minerala
7 linguri ulei de floarea soarelui
1 plic praf de copt
3 linguri nuca macinata.

Am curatat merele si le-am taiat felii. Le-am pus intr-o tava cu 3 linguri de zahar si scortisoara si le-am pus la cuptor sa se coaca timp de 10 minute. Eu le-am lasat prea mult, ar putea sa stea si mai putin timp sa ramana mai suculente merele.


Intre timp am pregatit aluatul, batand spuma albusurile de la cele 5 oua si un praf de sare. Dupa ce au fost batute spuma am adaugat 15 linguri de zahar si am mixat bine pana s-a topit zaharul.



Am adaugat galbenusurile si am mixat in continuare.


Am pus apoi praful de copt si uleiul.


Am adaugat apa minerala si am scos mixerul.


Am pus faina si am amestecat usor cu o lingura de lemn pana s-a incorporat foarte bine.



Am scos merele din cuptor si am uns marginile tavii cu un tampon imbibat cu ulei sa nu se lipeasca aluatul.


Am turnat aluatul peste mere si am dat tava la cuptor la 170 grade, timp de 25-30 minute.


Am scos tava si am rasturnat tarta pe un platou.


Peste mere am presarat nuca macinata, dar se poate orna si cu frisca.




A iesit o prajitura foarte buna, pufoasa si aromata.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Intradevar...fructele toamnei!Atara tare bine si cred ca si gustoasa!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar foarte gustoasa! A fost buna si a doua zi la micul dejun. Multumesc pentru vizita! Va mai astept!

    RăspundețiȘtergere