miercuri, 8 septembrie 2010

Prajitura cu pere si cacao


In zi de sarbatoare, special pentru sotul meu drag si scump, Marian, am pregatit o prajitura cu fructe de sezon - pere.
Ingrediente:
Pentru aluat - 6 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 15 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat

Pentru umplutura - 1 kg pere
- 1 lingura miere
- 1 lingurita scortisoara

Am spalat perele, le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete.


Le-am pus intr-o tigaie pe foc la calit, amestecate cu 1 lingura de miere si 1 lingurita de scortisoara.


Deoarece am avut pere mai zemoase am adaugat si 2 linguri gris, pentru a face o compozitie de consistenta unui piure.


Pentru aluat am batut ouale cu zaharul.

Am adaugat uleiul, laptele, zaharul vanilat si un praf de sare.

Am pus praful de copt si faina.

Am adaugat cacaoua si am amestecat bine sa se incorporeze.

A iesit un aluat asemanator cu cel de chec.


Am pus jumatate din cantitatea de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si am dat-o la cuptorul incins la 200 grade, timp de 10 minute.


Am scos tava din cuptor si peste foaia de aluat am adaugat compozitia de pere.

Deasupra de umplutura am pus restul de aluat si am mai dat tava la cuptor aproximativ 15-20 minute.


Asa arata scoasa din cuptor.

Am lasat prajitura sa se raceasca putin si am portionat-o in patrate.

A iesit o prajitura deosebita cu arome imbietoare de toamna.
Pofta buna!

9 comentarii:

  1. foarte bine arata,nu am facut niciodata cu pere,dar m sa incerc.O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-ti traiasca sotul La multu ani!!!M-a luat valul cu prajitura si uitasem esentialul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru urari si ma bucur ca ti-a placut prajitura mea. A fost bine apreciata de scumpul meu sot!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani sotului!prajitura imi face tare cu ochiul...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da intr-adevar! Multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Este foarte buna si aromata,intr-adevar.Eu am facut-o azi si este delicioasa!Multumesc,georgette!

    RăspundețiȘtergere
  7. Este foarte atractiva poza,asa ca acum cinci minute am scos-o din cuptor.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere