marți, 8 iunie 2010

Legume umplute la cuptor




Astazi am pregatit legume la cuptor umplute cu piept de pui.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mai mari
- 3 rosii
- 2 ardei capia
- 2 bucati piept de pui
- 2 cepe
- 150 gr. orez
- 1 legatura patrunjel
- 1 punga legume congelate (broccoli, morcov, pastai de mazare verde, porumb)
- piper
- 150 ml rosii pasate
- sare




Am tocat carnea de pui si ceapa la robotul de bucatarie.



Am pus pieptul de pui si ceapa la calit in putin ulei.



Am adaugat legumele congelate, sarea si piperul. Am lasat tigaia acoperita sa se inabuse bine amestecul.


Am pus rosiile pasate si patrunjelul tocat marunt.
Am fiert orezul si l-am adaugat in tigaie peste compozitia de carne si legume.



Am curatat dovleceii de coaja si cu ajutorul unei lingurite am scos interiorul cu seminte. Am pregatit si rosiile si ardeii, scotandu-le semintele.


Am umplut legumele cu compozitia preparata.



Am bagat tava la cuptor dupa ce am adaugat o cana de apa.
Asa aratau scosi din cuptor. Se pot servi cu smantana deasupra.





Este o reteta de sezon, sanatoasa si gustoasa.
Pofta buna!










duminică, 6 iunie 2010

Desert cu capsuni


Astazi am facut o crema de capsuni foarte racoroasa, un desert delicios.
Ingrediente:
- 1 kg capsuni
- 500 ml frisca lichida
- 1 iaurt cu capsuni mare
- 1 plic gelatina
- 1 plic intaritor de frisca
- 1 pachet mic de piscoturi
- 1 pahar suc de visine fara acid
- zahar dupa gust
Am amestecat iaurtul cu 3 linguri de zahar si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si l-am tinut la frigider 10 minute. Am facut un piure din capsuni si am mixat frisca.
Am adaugat intaritorul de frisca si apoi am amestecat iaurtul cu frisca si am introdus piureul de capsuni. A iesit o crema potrivita, nici prea moale si prea tare, deosebit de aromata.
Am pregatit vasele in care am pus crema de capsuni, pe fundul carora am pus piscoturi rupte bucati si stropite cu suc de visine. Peste piscoturi am adaugat crema de capsuni si am dat castronelele la frigider 1 ora inainte de servire. O parte din crema am pus-o la congelator si am obtinut o inghetata super delicioasa.
Acest desert se poate pregati cu orice fructe de sezon, eu am mai facut cu cirese, piersici, afine, sau cu fructe din compot sau banane.


vineri, 4 iunie 2010

Placinta cu branza


Pentru cina am pregatit o placinta cu branza, dar pentru ca am avut o branza foarte sarata am amestecat-o cu branza dulce.
Ingrediente:
- 1 pachet de foi pentru placinta Linco
- 500 g branza dulce
- 300 g telemea de vaca
- 4 oua
- ulei de floarea soarelui
- 1 cana de apa minerala



Se amesteca telemeaua rasa cu branza dulce si ouale.


Se ung foile de placinta cu ulei. Se pun jumatate dintre foi intr-o tava peste care se adauga toata compozitia de branza si se pun restul foilor deasupra.
Inainte de punerea placintei la cuptor se adauga deasupra o cana de apa minerala.



Se tine placinta la cuptor timp de 30 minute pana se rumeneste deasupra.



Se poate servi la cina sau la micul dejun. Pofta buna!



joi, 3 iunie 2010

Budinca de vanilie cu orez


Cu orezul fiert ramas de la pregatirea unor ardei umpluti am facut un desert rapid si gustos pentru cina.
Ingrediente:
- 200 g orez
- 1 plic budinca de vanilie
- 750 ml lapte
- 4 linguri zahar
Se fierbe orezul in apa cu sare. Se pune laptele la incalzit, se amesteca praful de budinca si zaharul impreuna cu cateva linguri de lapte rece. Se adauga orezul in laptele fierbinte si se pune budinca de vanilie. Se lasa pe foc sa se lege timp de cateva minute.
Se serveste calda cu multa pofta.

miercuri, 2 iunie 2010

Musaca de cartofi cu piept de pui



Astazi am pregatit o musaca mai altfel, diferita de cea greceasca pe care o pregateam pana acum.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi albi
- 2 bucati mari de piept de pui
- rosii pasate - 100 ml
- 1 ceapa verde
- piper
- busuioc uscat
- sare
- ulei
- 150 g telemea razuita
Pentru preparare am tocat pieptul de pui la robot si l-am calit in putin ulei alaturi de 1 ceapa verde tocata marunt. Am adaugat sos de rosii pasate, condimentele si am lasat sa se patrunda putin pe foc.

Am pregatit din cartofi un piure mai tare.


Intr-un vas de ceramica am asamblat musacaua, asezand un strat de cartofi jos, peste care am pus toata compozitia de carne.



Deasupra carnii am pus restul de cartofi.

Deasupra cartofilor am intins un strat subtire de sos de rosii.

Peste sosul de rosii am presarat telemea rasa si am introdus la cuptor, la 260 grade, aproximativ 20 minute.

Asa arata musacaua abia scoasa din cuptor.


Iar aici o portie foarte gustoasa si light.


Pofta buna!







marți, 1 iunie 2010

Salam de biscuiti rulat in foaie de napolitana


Din compozitia ramasa de la prepararea bilutelor de biscuiti si nuca de cocos am pregatit un salam de biscuiti pe care l-am rulat intr-o foaie de napolitana, iar in mijloc am pus cate 2 fasii de rahat rosu. Ulterior mi-am dat seama ca acestea trebuiau asezate intr-o margine, astfel ca prin rulare sa ajunga la mijloc. Asta e, alta data. Totusi a iesit o rulada rapida, aspectoasa si foarte gustoasa.