marți, 8 iunie 2010

Legume umplute la cuptor




Astazi am pregatit legume la cuptor umplute cu piept de pui.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mai mari
- 3 rosii
- 2 ardei capia
- 2 bucati piept de pui
- 2 cepe
- 150 gr. orez
- 1 legatura patrunjel
- 1 punga legume congelate (broccoli, morcov, pastai de mazare verde, porumb)
- piper
- 150 ml rosii pasate
- sare




Am tocat carnea de pui si ceapa la robotul de bucatarie.



Am pus pieptul de pui si ceapa la calit in putin ulei.



Am adaugat legumele congelate, sarea si piperul. Am lasat tigaia acoperita sa se inabuse bine amestecul.


Am pus rosiile pasate si patrunjelul tocat marunt.
Am fiert orezul si l-am adaugat in tigaie peste compozitia de carne si legume.



Am curatat dovleceii de coaja si cu ajutorul unei lingurite am scos interiorul cu seminte. Am pregatit si rosiile si ardeii, scotandu-le semintele.


Am umplut legumele cu compozitia preparata.



Am bagat tava la cuptor dupa ce am adaugat o cana de apa.
Asa aratau scosi din cuptor. Se pot servi cu smantana deasupra.





Este o reteta de sezon, sanatoasa si gustoasa.
Pofta buna!










2 comentarii:

  1. Buna!arata totul foarte bine,avand in vedere ca mie i-mi plac legumele foarte mult.Ci-as mai manca un dovlecel umplut pot sa ma servesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze pentru intarziere. Am fost ocupata! Esti invitata la masa!

    RăspundețiȘtergere