Ingrediente:
- 1 kg capsuni
- 500 ml frisca lichida
- 1 iaurt cu capsuni mare
- 1 plic gelatina
- 1 plic intaritor de frisca
- 1 pachet mic de piscoturi
- 1 pahar suc de visine fara acid
- zahar dupa gust
Am amestecat iaurtul cu 3 linguri de zahar si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si l-am tinut la frigider 10 minute. Am facut un piure din capsuni si am mixat frisca.
Am adaugat intaritorul de frisca si apoi am amestecat iaurtul cu frisca si am introdus piureul de capsuni. A iesit o crema potrivita, nici prea moale si prea tare, deosebit de aromata.
Am pregatit vasele in care am pus crema de capsuni, pe fundul carora am pus piscoturi rupte bucati si stropite cu suc de visine. Peste piscoturi am adaugat crema de capsuni si am dat castronelele la frigider 1 ora inainte de servire. O parte din crema am pus-o la congelator si am obtinut o inghetata super delicioasa.
Acest desert se poate pregati cu orice fructe de sezon, eu am mai facut cu cirese, piersici, afine, sau cu fructe din compot sau banane.
Arata delicios ! :)
RăspundețiȘtergere