joi, 28 octombrie 2010

Un fel de varza a la Cluj


Aveam o pofta mare de sarmale, dar nu am avut in casa decat varza dulce, asa ca m-am hotarat sa fac un fel de mancare asemanator cu vestita varza a la Cluj si am constatat ca a iesit foarte buna. Am primit multe laude si o sa repet reteta si cu varza acra.
Ingrediente:
- 2 verze proaspete, la aproximativ 1 kg fiecare;
- 1 kg de carne de porc tocata;
- 3 linguri de pasta de rosii;
- 4 cepe;
- sare, piper, cimbru, foi de dafin si vegeta tip Mirodenia, boia de ardei dulce;
- 1 ceasca de orez;
- 3 linguri de ulei.

Nu am cumparat carne gata tocata deoarece este mai grasa, ci am luat o bucata de spata de porc degresata si dezosata, de aproape un kilogram, pe care am taiat-o cubulete si am tocat-o la robotul de bucatarie.

Am taiat varza si am pus-o la calit cu 1 lingura de ulei, boia, cimbru, sare si vegeta.

Carnea am pus-o la calit in 2 linguri de ulei alaturi de ceapa tocata si condimente.


Am adaugat apoi orezul si pasta de rosii si am mai lasat pe foc cateva minute.

Am asamblat totul intr-o tava de ceramica, punand un strat de varza la baza.

Am adaugat al doilea strat, format din carne.


Si ultimul strat de varza. Am pus 1 cana cu apa si am dat tava la cuptor aproximativ 2 ore.

Aici o portie delicioasa!


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. e grozava varza ta ! si mie imi place cu varza dulce si tot a la cluj e.varza acra nu-mi place decat in sarmale sau salata.am incercat sa postez si ieri da'era ceva pe fir.ca am constat ca daca ei folosesc sky-pul eu n-am nici o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place cum arata! A fost prima data cand am facut si mi-a iesit foarte buna, chiar sotul meu caruia nu-i plac sarmalele cu carne a fost foarte incantat. O sa mai fac si cu alta ocazie.

    RăspundețiȘtergere