duminică, 10 octombrie 2010

Sarmalute in foi de vita


Astazi am facut pentru prima oara in viata sarmalute in foi de vita. Am mai avut o tentativa acum ceva timp, dar am folosit foi de varza. Le-am facut de post deoarece iubitul meu sot prefera sarmalele fara carne. Pentru inceput, eu spun ca mi-au iesit foarte bune.
Ingrediente:
- orez
- ceapa
- 1 conserva de ciuperci
- foi de vita de vie murate
- cimbru
- piper
- sare
- pasta de rosii
- ulei
- rozmarin
- frunze de dafin.
Am pregatit umplutura astfel: am tocat ceapa si ciupercile la robotul de bucatarie si le-am pus la calit in ulei incins; am adaugat apa si cand a dat in clocot am pus orezul spalat; am pus condimentele si am lasat sa fiarba pana cand orezul era pe jumatate fiert. Am lasat compozitia sa se raceasca.
Am pus foile de vita de vie sa se desareze in apa rece.

Apoi am infasurat sarmalele cu grija, etapa care a durat fooooooooooarte mult.

In oala pentru fiert sarmalele am pus niste bete de frigarui ca sa nu mi se prinda de fund.

Peste bete am pus foi de vita si apoi am asezat sarmalele in oala.

Am amestecat pasta de rosii cu apa si condimente.


Am rasturnat amestecul in oala, adaugand si cateva frunze de dafin.


Am pus oala pe aragaz si am fiert la foc mic aproximativ 2 ore.

Si o sectiune gustoasa!


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Au fost bune, desi noi preferam tot sarmalele in foi de varza..... chestie de obisnuinta.

    RăspundețiȘtergere