duminică, 31 octombrie 2010

Spanac usturoiat


Sa va arat ce am mai gatit in ultima vreme, am pregatit o mancare gustoasa si bogata in fier si acid folic - spanac cu lapte si usturoi.
Ingrediente:
- 1 kg spanac proaspat (se poate folosi si cel congelat);
- 2 catei de usturoi;
- 15o ml lapte
- 1 lingura ulei;
- sare;
- optional - 1 lingura faina (eu nu am pus si a iesit putin mai zemos, dar cu gust delicios si mult mai sanatos).

Am curatat si spalat frunzele de spanac.


Le-am fiert 5 minute in apa sarata. Am scurs spanacul si l-am tocat.

Am taiat marunt usturoiul si l-am pus la calit cateva secunde in ulei incins.


Am pus spanacul in tigaie peste usturoi si l-am lasat sa se caleasca putin.

Am adaugat laptele, am potrivit de sare si l-am lasat sa fiarba putin.


Gata de servit! Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu