miercuri, 2 iunie 2010

Musaca de cartofi cu piept de pui



Astazi am pregatit o musaca mai altfel, diferita de cea greceasca pe care o pregateam pana acum.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi albi
- 2 bucati mari de piept de pui
- rosii pasate - 100 ml
- 1 ceapa verde
- piper
- busuioc uscat
- sare
- ulei
- 150 g telemea razuita
Pentru preparare am tocat pieptul de pui la robot si l-am calit in putin ulei alaturi de 1 ceapa verde tocata marunt. Am adaugat sos de rosii pasate, condimentele si am lasat sa se patrunda putin pe foc.

Am pregatit din cartofi un piure mai tare.


Intr-un vas de ceramica am asamblat musacaua, asezand un strat de cartofi jos, peste care am pus toata compozitia de carne.



Deasupra carnii am pus restul de cartofi.

Deasupra cartofilor am intins un strat subtire de sos de rosii.

Peste sosul de rosii am presarat telemea rasa si am introdus la cuptor, la 260 grade, aproximativ 20 minute.

Asa arata musacaua abia scoasa din cuptor.


Iar aici o portie foarte gustoasa si light.


Pofta buna!







2 comentarii:

  1. mai georgeta ce bucatareasa buna esti.....o sa iau si eu retetele si ma buncur ca ne mai gasim si noi pe undeva....felicitari pentru nunta.....si poate imi trimiti si mie niste poze.....te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi Maru, nu stiam ca mi-ai vizualizat blogul. Ma bucur ca ti-au palcut retetele si te astept sa ma mai vizitezi. Te pup!

    RăspundețiȘtergere