vineri, 28 mai 2010

Napolitane cu crema caramel

Am pregatit pentru soacra mea o prajitura cu foi de napolitana si crema caramel.
Ingrediente:
4 foi de napolitana mari
1 1/2 cana zahar
100 g nuca maruntita
100 g nuca de cocos
100 g biscuti Petit Beurre
2 galbenusuri
1 pachet margarina
2 plicuri zahar vanilat.

Pentru preparare se amesteca nuca maruntita cu cocosul si biscutii maruntiti.


Se caramelizeaza zaharul.


Se adauga margarina si se amesteca pe foc pana se omogenizeaza.



Se pun biscutii si nuca, zaharul vanilat si se amesteca bine.


In crema obtinuta, dupa stingerea focului se adauga 2 galbenusuri ca sa se lege compozitia.


Se pune crema fierbinte intre foi, apoi peste pachetul de foi se pune o greutate ca sa se preseze bine prajitura.



Se lasa pana a doua zi cand se portioneaza. Este o prajitura super, desi are cam multe calorii.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Foarte faina ti-a iesit,este una din prajiturile mele preferate,imi place ce gasesc pe aici,am sa mai trec,mai ales ca suntem vecine de judet si aceasi zodie, am navetat la timisoara ceva vreme,este un oras care mie imi place mult pentru ca acolo am copilarit.FELICITARI PENTRU BLOG,TE PUP SI O SEARA FRUMOASA.
    MIRELA

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mirela, imi pare bine ca mi-ai vizitat blogul. Sunt inca la inceput, mai am multe de invatat, dar imi place sa gatesc. Intr-adevar a iesit foarte buna prajitura, este prima oara cand o fac si cu biscuiti, asta pentru ca nu am avut suficienta nuca.
    Te pup si te mai astept pe la mine.

    RăspundețiȘtergere