luni, 17 mai 2010
Sfaturi practice pentru pregatirea mancarurilor
Sunt la inceput de drum in arta culinara si am multe de invatat de alte gospodine. Primul model a fost mama de la care am invatat cateva trucuri pentru reusita diferitelor preparate:
- o supa limpede iese atunci cand carnea se pune la fiert in apa rece, se spumeaza de cate ori este necesar si abia apoi se adauga zarzavatul;
- ficatul nu se sareaza in timpul prepararii, deoarece ramane tare;
- galustele de gris se pregatesc cu 10-15 minute inainte de a fi puse in supa, astfel grisul avand timp sa se umfle, iar galustele nu mai raman tari;
- pentru ca fructele sa nu se oxideze se stropesc cu zeama de lamaie;
- pandispanul iese pufos cu cateva linguri de apa fiarta sau apa minerala;
- piureul de cartofi este alb si pufos daca se adauga lapte cald;
- bicarbonatul se stinge in cateva picaturi de zeama de lamaie;
- pentru a elimina mirosul specific al carnii de miel aceasta se oparaste intr-o solutie de apa clocotita si otet;
- pentru a evita spargerea oualor reci in timpul fierberii acestea se adauga de la inceput in apa rece;
- maioneza este mai pufoasa daca spre sfarsitul prepararii se pune o lingura de apa rece:
- ouale sunt proaspete atunci cand sunt sparte, iar galbenusul ramane intact;
- pentru a nu mai lacrima atunci cand tai ceapa, tine-o 10 minute inainte de taiere in apa rece;
- pentru a nu se lipi pastele in timpul fierberii se adauga o lingura de ulei in apa;
- pune la ciorba zarzavaturile taiate in bucati mari, astfel isi vor pastra substantele nutritive;
- pentru a drege o mancare prea sarata pune in ea un cartof la fiert, el va absorbi excesul de sare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
aia cu lingura de ulei in apa pastelor nu o stioam.succes pe mai departe!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Sunteti primul meu ^comentator^. Numai bine va doresc!
RăspundețiȘtergere