luni, 6 februarie 2012

Chec


Reteta mea de chec este aceeasi ca si la prajiturile tip pandispan si imi reuseste de fiecare data.
Pentru un chec in forma mare am folosit:
- 4 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 12 linguri apa fierbinte
- 6 linguri ulei
- arome (zahar vanilat, esenta de rom, coaja de portocala)
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- cateva granule de sare.

Am separat albusurile pe care le-am batut bine, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am pus apoi galbenusurile, uleiul, aromele, apa si praful de copt, amestecand bine dupa adaugarea fiecaruia. Ultima data am pus faina, incorporand-o usor. Am separat aluatul in doua vase, intr-o parte adaugand cacao. In tava unsa si tapetata cu faina am pus un strat din aluatul albul, un strat din cel cu cacao. Checul a intrat la cuptor pentru aprox. 40 min la 200 grade.


2 comentarii: