luni, 6 februarie 2012

Chec


Reteta mea de chec este aceeasi ca si la prajiturile tip pandispan si imi reuseste de fiecare data.
Pentru un chec in forma mare am folosit:
- 4 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 12 linguri apa fierbinte
- 6 linguri ulei
- arome (zahar vanilat, esenta de rom, coaja de portocala)
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- cateva granule de sare.

Am separat albusurile pe care le-am batut bine, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am pus apoi galbenusurile, uleiul, aromele, apa si praful de copt, amestecand bine dupa adaugarea fiecaruia. Ultima data am pus faina, incorporand-o usor. Am separat aluatul in doua vase, intr-o parte adaugand cacao. In tava unsa si tapetata cu faina am pus un strat din aluatul albul, un strat din cel cu cacao. Checul a intrat la cuptor pentru aprox. 40 min la 200 grade.


2 comentarii:

  1. arata foarte bine, e pufos ce mai bun de mancat, Mari!

    RăspundețiȘtergere
  2. The post is written in very a good manner and it contains many useful information for me.
    You have a very impressive writing style. Thanks for sharing. http://www.publiromania.ro
    The GREATEST read that I have read this year!!! http://www.store-wellness.com

    RăspundețiȘtergere