sâmbătă, 4 decembrie 2010
Ciorba de burta
Am facut pentru prima data ciorba de burta, dupa reteta mamei.
Ingrediente:
- un pachet burta de vaca prefiarta taiata fideluta
- 400 g smantana
- 4 galbenusuri
- 3 linguri ulei
- sare
- 3 linguri otet
- 2 cuburi concentrat de vita
- 5 catei de usturoi
- 2 morcovi de marime medie.
Am decongelat burta de vita si am pus-o la fiert in apa rece cu sare si concentrat de vita, timp de aproximativ 1 ora. Am curatat morcovii si usturoiul si i-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici si i-am pus la calit in ulei. Dupa ce i-am calit, i-am adaugat in ciorba de burta si am mai lasat ciorba sa dea cateva clocote. Apoi am oprit focul si am adaugat otetul si smantana amestecata cu galbenusuri.
Desi am inceput prepararea cu mari emotii, am constatat ca mi-a iesit o ciorba de burta asemanatoare cu cea servita la restaurant. Daca as fi avut, as mai fi adaugat spre sfarsitul prepararii si cubuletele de gogosar in otet pentru un aspect mai deosebit.
O sa mai repet operatiunea de Anul Nou!
Pofta buna!